آرشیو مرداد ماه 1401

مطالبي مفيد درباره كشاورزي و باغداري

شما هرگز نمی‌توانید دلیل واقعی ایجاد کره بادام زمینی را حدس بزنید

۱۰ بازديد
کره بادام زمینی از زمانی که بخشی جدایی ناپذیر از یک ساندویچ خاص است تا یک میان وعده بسیار مناسب و درست از شیشه، یکی از اصلی ترین مواد غذایی آمریکا بوده است. چه ساندویچ کره بادام زمینی، چه کوکی‌های کره بادام زمینی یا حتی سوپ کره بادام زمینی (که به گفته‌ی غذای خوب یک غذای واقعی غرب آفریقاست)، مطمئناً سناباد ماشین دستگاه کره بادام زمینی خانگی جای تعجب نیست که چرا کره بادام زمینی خانه‌ای در کمد آشپزخانه‌های آمریکا شده است. اما آیا تا به حال به شیشه جیف یا اسکیپی خود نگاه کرده اید و به این فکر کرده اید که "این اسپری بر پایه بادام زمینی چه رازهای دیگری دارد؟"
 
در حالی که تصور می‌شد جورج واشنگتن کارور مخترع کره بادام زمینی است، هیئت ملی بادام زمینی به ما می‌گوید که او در واقع هیچ ارتباطی با گسترش کره بادام زمینی نداشت، اگرچه کارور به دلیل کارش با گیاهان بادام زمینی به خوبی شناخته شده است. مخترع واقعی کره بادام زمینی - یا حداقل خمیر بادام زمینی - مارسلوس گیلمور ادسون، شیمیدان کانادایی بود که اختراع خود را در سال 1884 به ثبت رساند. در سال 1895، شخصیت دیگری که با مواد غذایی آشنا بود، دکتر جان‌ای روی کلوگ، کره بادام زمینی ساخته شده خود را به ثبت رساند. از بادام زمینی خام
 
اما به نظر می‌رسد که این ماده غذایی صرفاً برای آغشتن آن به ساندویچ کره بادام زمینی و ژله اختراع نشده است. در عوض، اعتقاد بر این است که حقیقت پشت ایجاد کره بادام زمینی ممکن است ریشه در چیزی داشته باشد که فقط می‌توان آن را «مکمل‌های سلامت» توصیف کرد.
 
کره بادام زمینی یک جایگزین پروتئین بود
همانطور که هیئت ملی بادام زمینی توضیح می‌دهد، یک نظریه وجود دارد که یک پزشک در سنت لوئیس کره بادام زمینی را به عنوان نوعی جایگزین پروتئین برای بیماران مسن خود که در سنین پیری، بیشتر دندان‌ای ی خود را از دست داده بودند و قادر به جویدن نبودند، تولید کرد. پخش بادام زمینی پروتئینی را که در رژیم غذایی بدون گوشت وجود ندارد را فراهم می‌کند. در سال 1904، کره بادام زمینی اولین حضور رسمی خود را در نمایشگاه جهانی در سنت لوئیس انجام داد، بنابراین نقش کره بادام زمینی به عنوان یک پخش کننده محبوب آمریکایی برای سال‌ای ی آینده آغاز شد.
 
اما آیا ایده کره بادام زمینی به عنوان یک غذای سالم ماده‌ای دارد؟ دانشکده پزشکی‌ای روارد توضیح می‌دهد که علیرغم اینکه گاهی اوقات برچسب ناسالم می‌زنند، چربی اشباع شده و سدیم موجود در کره بادام زمینی آنقدرها هم که در بیشتر موارد تصور می‌شود ناسالم نیستند. در حالی که احتمالاً بهتر است در حد اعتدال مصرف شود، کره بادام زمینی به اندازه روغن زیتون دارای چربی اشباع شده با مقدار پتاسیم است که مقدار سدیم را جبران می‌کند. در واقع، دو قاشق غذاخوری کره بادام زمینی انواع مواد معدنی و ویتامین‌ای  مانند پروتئین، نیاسین، منیزیم و ویتامین B-6 را فراهم می‌کند (از طریق Medical News Today) که اگر هر چند وقت یکبار مصرف شود، آن را به یک میان وعده سبک نسبتا سالم تبدیل می‌کند.
 
اگر می‌خواهید کمی بیشتر از این روغن را در رژیم غذایی خود بگنجانید، روش‌های متنوع و خلاقانه‌ای برای استفاده از کره بادام زمینی وجود دارد.